ВЕТРОУПОРНИ ЗАВЕСИ

Ветроупорните завеси са подходящи за ограничаване на климатичните въздействия при открити обекти – ресторанти, магазини с изложбена площ, барбекюта, градини и други.

Използваният материал е „VITEX C“ прозрачно PVC фолио /т.нар. „кристал“/ – гъвкав и устойчив материал с дебелина 0,5мм, 0,6мм, 0,8мм или 1,0мм. Прозрачният материал се кантира с промазан с PVC полестерен текстил VITEX T 865 в цвят по желание на клиента. Това придава допълнителна здравина на завесите. Канта обикновено е широк 10см. В горната част на завесите се поставят колани с катарами за фиксиране на завесите в навито състояние. В долната част, от вътрешната страна се поставя джоб от синтетичен брезент в избрания цвят в който се поставя тежест за обтягане на завесата /тръба, профил или друго/. Завесата може да има врата.

Ветроупорни завеси за ресторанти и заведения

Върху кантовете се монтира обков за закрепване. Има различни варианти за вид на обкова, като той зависи най-често от материала върху който се монтират завесите:
• При монтаж върху дърво или стени се използват винтове „куки“ с правоъгълен обков;
• При монтаж върху метални профили се използват болтове с „перчати гайки“;
• Монтаж с пластмасови въртящи копчета с елипсовиден обков;
• Могат да се закопчават с тир-колан и планки /както при камионите/;
• Статични завеси /няма да се демонтират или навиват често/;
• Могат да се затварят с ципове /ципова лента/;

Тъй като прозрачният материал обикновено е с ширина 1.37м., при по-голяма височина на завесата от този размер е възможно да има слепване на прозрачния материал.
По-долу можете да изберете между различни варианти на ветроупорните завеси в зависимост от дебелината на материала и начина на закрепване на завесите.

Видове монтажи

Монтаж на найлони за заведения

С пластмасови въртящи копчета и елипсовиден обков

Монтаж с пластмасови клипсиМонтажът с елипсовиден обков и въртящи копчета е подходящ както за дърво, така и за метал и стени. Върху ветроупорната завеса се поставя метална елипсовидна шайба. Големият и диаметър е 40мм.

Върху основата, където се поставятя завесата се монтират пластмасовите въртящи копчета. Те се поставят точно на местата, където при спускане на завесата попадат металните елипси. Всяко пластмасово копче има два отвора в основата за монтаж с видии, нитове или болтове. Горната част на пластмасовата „врътка“ се върти спрямо основата.

При спускане на завесата пластмасовото копче влиза в отвора на елипсата. При завъртане на 90 градуса на копчето, завесата се фиксира. Съответни при ново завъртане на 90 градуса, завесата се откопчава. Завесите могат да се навиват нагоре и да се фиксират в навито състояние, когато не ги използвате.

Монтаж върху дърво с винтове ``куки``

Монтаж на найлони и завеси с хълкиЗавесите се монтират чрез метални куки с видиев край за навиване в дърво. На самата завеса се поставя метален правоъгълен обков. Размера на обкова е съобразен с този на куката. При завъртане на 90 градуса, куката „отключва или заключва“ обкова. Този метод за закрепване дава възможност за бързо „отключване“ на завесата и навиването й при подходящи климатични услоявия. Куките са малки и при навиване на завесата не загрозяват дървената конструкция.

Покривала за чадъри

Статични завеси за привързване с шнур

Монтаж на ветроупорни завеси с шнурЗавесите за привързване са най-евтиния вариант на ветроупорни завеси. Те се поставят на места на които не се налага тяхното често сваляне или навиване, тъй като привързването става по-бавно. Удобни са и за конструкции, направени с тънки профили (15-25мм) или „криви“ конструкции, защото привързването позволява равномерно обтягане на завесата, въпреки неправилната форма. Самите завеси имат 10см. кант в средата на който по вертикалите и по горния хоризонтал има разположени метални обкови с диаметър 10мм. Обковите са през 30см. Шнурът за привързване на завесите минава последователно през обков и около конструкцията, след което през следващ обков и т.н. В долната хоризонтална част на завесите има джоб за тежест.

Монтаж върху метални профили с болтове и перчати гайки

Монтаж на ветроупорни завеси с перчати гайкиМеталните конструкции се използват за поставяне на тенти. Често обаче се налага освен тенти на същата конструкция да се монтират и ветроупорни завеси В този случай за закрепване на завесите към металната конструкция се използват болтове с перчати /крилати/ гайки. За целта се пробива металната конструкция през 30 см. В дупките отвътре навън се поставят болтове с диаметър 6мм. и дължина в зависимост от профила на конструкцията, така че болтът да се подава около 10мм.

На самите ветроупорни завеси се поставя кръгъл отвор ф10мм. Болтът минава през обкова и се затяга с крилатата гайка.

Този метод на монтаж е устойчив на климатични условия и в същото време дава възможност за бързо разкопчаване на завесата чрез развиване на гайките. Разкопчаната завеса може да се навие и закрепи в навито състояние.

ИНДИВИДУАЛНИ РЕШЕНИЯ

Поставянето на Ветроупорни завеси и други подобни покривала в двора, градината на дома, заведението, цеха и др е нещо, до което днес прибягват много бизнеси, опитвайки се да подобрят качеството и условията на производство на продукта или услугата. За да се избере правилният продукт, на първо място се налага да се наблегне върху използваните за изработката материали. В това отношение изборът е богат и разнообразен, а често предпочитанията са различни. Ние от „МСК ВИНИЛ“ ЕООД сме готови да изработим и монтираме всичко, от което имате нужда.

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ ПОД ВНИМАНИЕ

Големината на съоражението или пространството трябва обезателно да се вземе под внимание, защото все пак при поставянето на Ветроупорни завеси или покривала се взима предвид определена площ. В тази връзка е важно да се каже, че с извършването на предварителен оглед от нашите служители е изключително важно и задължително и намаляват до минимум рискът от допускането на сериозни грешки и неточности. Разчитайте на нашите добре обучени служители, с голям опит в областта да вземат правилните размери за вашия проект.